Szepesi Bence

Szepesi Bence 1974-ben született. Tizenkétszeres díjnyertes (Németország, Japán, Olaszország, Magyarország, Belgium), nemzetközi szólistaként több mint 25 országban koncertezett (USA, Kanada, Japán, Dél-Korea, Katar, Mauritius, Oroszország, Izrael, Kína, Taiwan, stb.). A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a Párizsi Zeneakadémián szerzett diplomát, jelenleg a doktori programot végzi a Zeneakadémián. A Marine Band of the Royal Netherlands Navy ösztöndíjasa 1995-ben, majd ugyanebben az évben a WASBE IYWO zenekarának meghívott koncertmestere Hamamatsuban (Japán).

 

A Zeneakadémia koncertfúvós zenekarának szólistája Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban 1996-ban, emellett rendszeres szólistája szimfonikus, vonós, és koncertfúvós zenekaroknak (Mozart, Weber, Copland, Harlap, Shaw, Grgin, Marcello, Piazzolla, Weber, Brahms műveit játszotta). Horváth Balázs számára komponált klarinétversenyét mutatta be 1997-ben, és vette lemezre a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával 2009-ben.

A Dohnányi Szimfonikus Zenekar szólóklarinétosa 1992 óta, a Budapest Saxophone Quartet művészeti vezetője és alapítója. Országos, valamint külföldi (Olaszország, Szlovénia, Szerbia, Lengyelország, Oroszország, USA) klarinét- és szaxofonversenyek, valamint mesterkurzusok, nyári zeneakadémiák tanára. 2009-ben Ennio Morricone zenekarának szaxofonosa Ázsiában, Afrikában, Európában. Az Amerikai D’Addario, a BG France és a Cseh RZ cég művésze, Artisjus díjas (2010). A Vienna Konservatorium és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének szaxofon tanára 2010 óta.

A Nemzetközi Klarinét Szövetség (ICA) és az Európai Klarinét Szövetség (ECA) Magyarországi képviselője, a Magyar Klarinét és Szaxofon Társaság Elnöke.

 

 

A lap bezárása